Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Η πιο ζεστή Πρωτοχρονιά

Με καιρικές συνθήκες που θυμίζουν… Πρωτομαγιά και όχι Πρωτοχρονιά θα γιορτάσουμε τον ερχομό του νέου χρόνου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το 2010 θα κάνει ποδαρικό με θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να καταγραφεί και ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στην περίοδο των γιορτών, αν το θερμόμετρο στην Αθήνα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς.

Οπως σημειώνει στην «Espresso» ο ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Κώστας Λαγουβάρδος, οι θερμοκρασίες που επικράτησαν το τελευταίο δεκαήμερο του φετινού Δεκέμβρη είναι από τις υψηλότερες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια. «Με τη θερμοκρασία των 19,6 βαθμών που είχαμε φέτος στην Αθήνα την παραμονή των Χριστουγέννων, ήδη είμαστε στις δέκα πρώτες χρονιές. Αν ανέβει λίγο παραπάνω, θα είμαστε στις έξι πρώτες χρονιές των τελευταίων 90 ετών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το ιστορικό υψηλό των 22 βαθμών στην περιοχή της Αττικής καταγράφηκε στις 21 Δεκέμβρη του 1963, μας πληροφορεί ο κ. Λαγουβάρδος. Το ρεκόρ αυτό κινδυνεύει, αλλά το πιθανότερο είναι να μη σπάσει, καθώς οι προβλέψεις για σήμερα και αύριο κάνουν λόγο για θερμοκρασίες περί τους 20 βαθμούς.

Στο ερώτημα πότε επιτέλους θα δούμε λίγο κρύο, ο ερευνητής απαντά ότι αυτό κανείς δεν μπορεί να το προσδιορίσει με ακρίβεια, τονίζει όμως ότι «ο χειμώνας είναι μπροστά μας», αφού οι ψυχροί μήνες στην Ελλάδα είναι συνήθως ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος, και ο Μάρτιος.

Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης του Αστεροσκοπείου, ο καιρός σήμερα θα είναι καλός και ζεστός σε ολόκληρη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς στα βόρεια και δυτικά, τους 23 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 20 στα νησιά του Αιγαίου, όπου θα πνέουν ισχυροί νοτιάδες. Την Πρωτοχρονιά θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίας, οι άνεμοι θα ενισχυθούν, ενώ βροχές αναμένονται στη δυτική Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, με χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε ισχυρούς έως θυελλώδεις βοριάδες.  Σ. ΔΕΛHΓIΩΡΓHΣ                   

Δεν υπάρχουν σχόλια: