Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Νυστέρι στις μίζες γιατρών

Νυστέρι στις μίζες γιατρών
  Σημαντικές δικαστικές εξελίξεις δρομολογούνται τις αμέσως επόμενες ημέρες σε δύο μεγάλες έρευνες που διενεργεί η Δικαιοσύνη, για κυκλώματα που φέρονται να δρουν στον χώρο της υγείας. Η πρώτη υπόθεση αφορά τις καταγγελίες για δωροδοκίες γιατρών δημόσιων νοσοκομείων, στους οποίους φέρονται να καταλήγουν χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» μεγάλης βρετανικής εταιρείας ορθοπεδικών ειδών, για τη διακίνηση υλικού το οποίο κοστολογούσαν μέχρι και 30% ακριβότερα.
Στη δεύτερη περίπτωση ελέγχεται η ύπαρξη κυκλώματος προώθησης και πώλησης φαρμάκων συγκεκριμένων εταιρειών, μέσω γιατρών, πανεπιστημιακών και διοικητικών υπαλλήλων, σε νοσοκομεία, φαρμακεία κ.λπ. Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Εφετών που διερευνά την πρώτη υπόθεση καθώς και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τη δεύτερη, έχουν μπει δεκάδες γιατροί δημόσιων αλλά και ιδιωτικών θεραπευτηρίων -ορθοπεδικοί και χειρουργοί- καθώς και άλλων ειδικοτήτων, όπως και μέλη διοικητικών συμβουλίων νοσοκομείων, ενώ το... νυστέρι ενδέχεται να αγγίξει ακόμη και το υπουργείο Υγείας, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- ελέγχεται ο ρόλος μιας γυναίκας, που είναι σύζυγος γιατρού και υπάλληλος του υπουργείου Υγείας?
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: