Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Τα σχέδια μαζικών απολύσεων στον ΟΤΕ!

«Παράθυρα» για να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις προσωπικού αναζητούν οι Γερμανοί στον ΟΤΕ και ήδη ο Π. Βουρλούμης, σε συνεργασία με τον προωθούμενο ως διάδοχό του στον όμιλο, Μ. Τσαμάζ, επεξεργάζονται εναλλακτικά σχέδια για να προχωρήσει το μεγάλο… ξεφόρτωμα εργαζομένων, σε μια περίοδο, όπου διατυπώνονται εκτιμήσεις ακόμη και για άλμα της ανεργίας στο 20%!
Το πρώτο σενάριο που επιχείρησαν να θέσουν σε εφαρμογή οι διοικούντες του ΟΤΕ ήταν προώθηση μιας «πονηρής» τροποποίησης στην υπό συζήτηση, νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Η σχετική πρόταση προς την ΟΜΕ-ΟΤΕ αναφέρει, ότι η διοίκηση του Οργανισμού θα έχει τη δυνατότητα να προχωρά σε απολύσεις για λόγους οικονομικούς ή και τεχνικούς.
Πίσω από αυτή την πρόταση, οι συνδικαλιστές «μύρισαν» εξ αρχής σχέδιο μαζικών περικοπών, καθώς μάλιστα είναι γνωστό, ότι η κυβέρνηση έχει μπλοκάρει την εθελουσία που προωθούν εδώ και ένα χρόνο οι Γερμανοί και… οι φίλοι τους στη διοίκηση του ΟΤΕ, με στόχο την απομάκρυνση 2.000-3.000 ατόμων, αυτή τη φορά όμως με γενναίες μεν αποζημιώσεις, αλλά χωρίς πρόωρη συνταξιοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: