Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Κύπρια ευρωβουλευτής καταγγέλλει την αποστολή στη Γάζα

Σοβαρές καταγγελίες κατά της αποστολής των ακτιβιστών στη Γάζα εξέφρασε η Κύπρια ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ελένη Θεοχάρους, που σε δηλώσεις της στο ΡΙΚ ανέφερε: «Ακόμη και μέλη της τουρκικής ΜΙΤ βρίσκονταν στα πλοία προς τη Γάζα».

Η Κύπρια ευρωβουλευτής τόνισε ότι εξαρχής είχε εκφράσει την αντίθεσή της στην πραγματοποίηση αυτής της αποστολής και είχε αρνηθεί να λάβει μέρος, "γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι μέσα στις ανθρωπιστικές οργανώσεις είχαν παρεισφρύσει άτομα,που δεν είχαν καμιά σχέση με αυτές". Η Ελένη Θεοχάρους συμμετείχε σε προηγούμενη αποστολή στη Γάζα.

Αυστηρός έλεγχος είχε πραγματοποιηθεί στα πλοία του στολίσκου που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, αναφέρει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως τόνισε μετέφεραν μόνο ανθρωπιστική βοήθεια και εθελοντές.

"Θέλω να πω στον κόσμο, στους ηγέτες των κρατών και στις κυβερνήσεις ότι αυτά τα πλοία που απέπλευσαν από άλλες χώρες και από την Τουρκία είχαν ελεγχθεί με τρόπο αυστηρό στο πλαίσιο των κανόνων της διεθνούς ναυσιπλοΐας και μετέφεραν μόνο ανθρωπιστική βοήθεια", δήλωσε ο Ερντογάν από τη Χιλή.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως στο σκάφος υπήρχαν μόνο εθελοντές πολίτες και κανένας επιβάτης ενώ όπως είπε "υπήρχε ακόμη μία άσπρη σημαία σε αυτά τα πλοία κατά τη διάρκεια της επίθεσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: