Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Τουλάχιστον 22 τραυματίες από έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 12 πολίτες και 10 αστυνομικοί -οι δύο σοβαρά-, τραυματίσθηκαν από έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σε σημείο όπου σταθμεύουν μόνιμα αστυνομικές δυνάμεις.

«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Χουσεΐν Τσαπκίν, σημειώνοντας πως ο δράστης επιχείρησε να εισβάλει σε ένα από τα αστυνομικά οχήματα που βρίσκονται στο σημείο.

Όπως ανέφερε ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης, «ο δράστης είναι άντρας και σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση αυτοκτονίας».

Το ΡΚΚ, αλλά και άλλες οργανώσεις έχουν πραγματοποιήσει βομβιστικές επιθέσεις στο παρελθόν στην Κωνσταντινούπολη.

Η Αλ-Κάιντα ήταν πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη το 2003 που στοίχισαν τη ζωή σε 57 ανθρώπους και τραυμάτισαν εκατοντάδες. Η αστυνομία απέκλεισε την πλατεία Ταξίμ όπου έχει μεταβεί ομάδα πυροτεχνουργών.

Η έκρηξη έρχεται σε μια στιγμή που η Τουρκία γιορτάζει την επέτειο της ανεξαρτησίας τους με τους ισλαμιστές να κάνουν επίδειξη δύναμης (για πρώτη φορά η γυναίκα τούρκου προέδρου εμφανίστηκε στην επίσημη δεξίωση με μαντήλα, κάτι που ανάγκασε τους στρατιωτικούς να μήν πάνε στην δεξίωση και να κάνουν χωριστή).

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι οι βανδαλισμοί στο ελληνικό νεκροταφείο της Ίμβρου, συνδυάζονται με αυτή την επέτειο, ενώ πριν λιγες ώρες ανακοινώθηκε και "σίριαλ κατασκοπίας" που συνδέεται με την Ελλάδα, μια και φέρεται ... ελληνίδα κατάσκοπος να έχει κλέψει σχέδια από την βάση του ναυτικού στη Μαρμαρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: