Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Πως αντιμετωπίζεται η βουλιμία;

Τα βουλιμικά επεισόδια σοβαρής μορφής χαρακτηρίζονται από ακατάπαυστη πολυφαγία συχνά γλυκισμάτων και φαγητών πλούσιων σε λίπος.

Η παθολογική αυτή κατάσταση οδηγεί σε σοβαρές επιπλοκές με παχυσαρκία και ποικίλες μεταβολικές διαταραχές, όπως αύξηση χοληστερόλης, σακχάρου, ουρικού οξέως, τριγλυκεριδίων.

Σε βάθος χρόνου εμφανίζονται νοσήματα, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η υπερχοληστερολαιμία, τα εμφράγματα, οι παθήσεις σπονδυλικής στήλης. Η αύξηση του σωματικού βάρους είναι παράγοντας κινδύνου για ορισμένα καρκινώματα (π.χ. μαστού, εντέρου).

Οι πάσχοντες πολλές φορές κάνουν χρήση καθαρτικών ή διουρητικών και προκαλούν στον εαυτό τους εμετό, πρακτικές που θεωρούνται λανθασμένα ως πρακτικές που αμβλύνουν τα αρνητικά αποτελέσματα της πολυφαγίας. Ποικίλα παθολογικά προβλήματα, όπως διαταραχές ηλεκτρολυτών, ρήξη οισοφάγου ή στομάχου, γαστρεντερικές διαταραχές, αφυδάτωση συνδέονται με τις πρακτικές αυτές και ενίοτε χρήζουν νοσηλείας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: